Sosyal Medya ve Tasarım


Günümüz Dünyası’nda, internet ve sosyal medya kullanımı oldukça fazla. Bu oranlarda 2019 yılı verilerine göre nüfusun %58’i internet erişimine sahip durumda ve ayrıca sosyal medya kullanımı da %48 gibi büyük bir oran. Bu oranlara baktığımız zaman firmaların kitlelere ulaşmak için kullanabileceği en uygun ortamların başında sosyal medya platformları geliyor. Peki tasarım bu işin neresinde?
Tasarım bu işin tam olarak ortasında denilebilir, öyle ki tasarım ne kadar iyi olursa dikkat çekiciliği de o kadar yüksek olur, dikkat çekici bir paylaşım aynı zamanda etkileşime de iyi yönde etki edecektir. Tasarımların yayınlanacak olan platformlara uygun boyutlarda tasarlanması en önemli noktalardan birisidir, farklı sosyal mecraların izin verdiği görsel paylaşım boyutları birbirleriyle aynı değildir. Bu nedenle tasarlanan görsel öğelerin paylaşım yapılacak alana uygun olması, görselin sağlıklı görüntülenmesini sağlayacaktır. Tasarlanan görsellerin içinde mesajı olabildiğince net şekilde verebilmesi gerekmektedir, aynı zamanda bu görsellerde kullanılan yazı oranı da önemlidir. Tasarımların yazıya yönelik değil de görsele yönelik olması gerekir. Facebook ve Instagram, medya satın alma süreçlerinde görsel tasarımlardaki metinler için %20 kuralı uygulamaktadır yani demek oluyor ki yapılan paylaşımlarda kullanılan görsellerde mümkün olduğunca az yazı kullanılarak görselliği öne çıkarmak gerekiyor. Tasarımlarda kullanılan fontlar ve renkler de oldukça önemli, bu iki faktör tasarımı etkileyen en önemli faktörlerdendir.
Tasarımlarda kullanılan görsellere dikkat edilmesi gerekmektedir, arama motorlarından direkt olarak alınan görsellerin telif hakları nedeniyle kullanıma açık olmayabilir. Bu tarz görselleri kullanmak hem firmaya hem de tasarımcıya sorun yaratabilir. Bu nedenle bu tarz stock görseller kullanılacaksa eğer ücretli veya ücretsiz sitelerden kullanıma uygun olarak alınabilir, böylece kullanılan görselden sorun oluşmasının önüne geçilebilir.
Başarılı bir sosyal medya hesabı yönetimi için tasarımda bu konulara oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Tasarımın sağlıklı olması paylaşımında sağlıklı olmasını sağlar, paylaşım ve paylaşımlar sağlıklı olursa hesabın genel yönetimi de sağlıklı olacaktır.



Kayıt Oluşturun

Yazılım
Dijital Medya
Prodüksiyon
İsminiz*

Soyisminiz

E-mail Adresiniz*

İletişim Numaranız

Almak istedğiniz hizmeti detaylı bir şekilde anlatır mısınız ?